Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Investering van zonnepanelen 21% goedkoper

BTW op zonnepanelen? Het is groot feest voor particulieren van zonnepanelen dankzij de BTW-regeling.BTW op zonnepanelen terug ontvangen. Zij mogen de BTW op zonnepanelen volledig aftrekken. Dit geldt zowel voor de BTW op het materiaal als op de installatiekosten. Dit is het gevolg van het Fuchs-arrest van het Europese hof van justitie. Hiervoor moet u wel ondernemer worden, maar daar iets niets engs aan.

Volg ons 3 stappenplan BTW zonnepanelen om uw BTW terug te vorderen.

Als u namelijk met uw zonnepanelen energie levert aan uw energieleverancier wordt u aangemerkt als ondernemer. U moet zich daarvoor wel melden bij de belastingdienst om recht te krijgen op de teruggave van de BTW.  Is dat moeilijk? Nee hoor, daarvoor moet u één formulier invullen. U hoeft zich niet eens aan te melden bij de kVk. De rijksoverheid legt het op haar site gewoon uit.

Het mooie in Nederland is dat we een zogenaamde Kleine-ondernemersregeling hebben. Dit betekent dat u in de toekomst met uw zonnepanelen pas BTW gaat betalen over opgewekte stroom als het te betalen BTW bedrag per kalenderjaar hoger dan € 1345,- is. En particuliere eigenaren van zonnepanelen zullen dat in praktijk nooit gaan halen.  Kortom: u kunt wél BTW terugvorderen op uw investering, maar hoeft geen BTW te betalen over de opgewekte stroom.

Wat moet u doen om BTW zonnepanelen terug te gaan vorderen?

Wij hebben het 3-stappenplan opgesteld om uw BTW terug te vorderen. Volg dit stappenplan BTW terugvorderen en bespaar BTW zonnepanelen. U kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Er zijn voldoende partijen die het voor u regelen en rekenen daar een bepaald percentage voor op de BTW zonnepanelen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.