Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Investering van zonnepanelen 21% goedkoper

BTW op zonnepanelen? Het is groot feest voor particulieren van zonnepanelen dankzij de BTW-regeling.BTW op zonnepanelen terug ontvangen. Zij mogen de BTW op zonnepanelen volledig aftrekken. Dit geldt zowel voor de BTW op het materiaal als op de installatiekosten. Dit is het gevolg van het Fuchs-arrest van het Europese hof van justitie. Hiervoor moet je wel ondernemer worden, maar daar iets niets engs aan.

Volg ons 3 stappenplan BTW zonnepanelen om je BTW terug te vorderen.

Als je namelijk met je zonnepanelen energie levert aan je energieleverancier word je aangemerkt als ondernemer. Je moet zich daarvoor wel melden bij de belastingdienst om recht te krijgen op de teruggave van de BTW.  Is dat moeilijk? Nee hoor, daarvoor moet je één formulier invullen. Je hoeft je niet eens aan te melden bij de kVk. De rijksoverheid legt het op haar site gewoon uit.

Het mooie in Nederland is dat we een zogenaamde Kleine-ondernemersregeling hebben. Dit betekent dat je in de toekomst met je zonnepanelen pas BTW gaat betalen over opgewekte stroom als het te betalen BTW bedrag per kalenderjaar hoger dan € 1345,- is. En particuliere eigenaren van zonnepanelen zullen dat in praktijk nooit gaan halen.  Kortom: je kan wél BTW terugvorderen op uw investering, maar hoeft geen BTW te betalen over de opgewekte stroom.

Wat moet je doen om BTW zonnepanelen terug te gaan vorderen?

Wij hebben het 3-stappenplan opgesteld om je BTW terug te vorderen. Volg dit stappenplan BTW terugvorderen en bespaar BTW zonnepanelen. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Er zijn voldoende partijen die het voor je regelen en rekenen daar een bepaald percentage voor op de BTW zonnepanelen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs