Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen met backcontact (nieuw)

Een nieuwe generatie zonnepanelen heeft z’n intrede gedaan: zonnepanelen op basis van backcontacten, dat wil zeggen aan de achterzijde gecontacteerde cellen. En dit is een aanzienlijke verbetering: het levert 5 tot 7% meer stroom op.

Backcontact, hoe zit dat technisch?

zonnepanelen met backcontact sheetDoor de cellen van de zonnepanelen aan de achterzijde met elkaar te verbinden (in plaats van aan de voorzijde) komt er 3% meer oppervlakte voor de cellen ter beschikking. Hierdoor zijn de zogenaamde ribbons, busbars en cross-connectors aan de voorzijde niet meer nodig. Bij de gangbare zonnepanelen zijn de cellen van een zonnepaneel aan de voorzijde met elkaar verbonden. Hierdoor is er ruimte tussen de cellen waardoor een deel van het zonnepaneel niet gebruikt wordt voor de opvang van zonlicht. Door de cellen aan de achterzijde met elkaar te verbinden kan deze ruimte gebruikt worden voor zonnecellen.

Backcontact, hoe zit dat met terugverdientijd?

De terugverdientijd van zonnepanelen met backcontact is zowel afhankelijk van de investering als de opbrengst. Helaas is de investering in zonnepanelen van deze nieuwe generatie aanzienlijk hoger dan de gangbare zonnepanelen waardoor de terugverdientijd op dit moment niet korter zal zijn.

Ook als zwart zonnepaneel beschikbaar

De meeste mensen willen graag zwarte zonnepanelen. Dit staat mooier. Door de zonnepaneel ook aan de achterzijde te voorzien van een zwartkleurig backsheet wordt met deze backcontact zonnepaneel bovendien een zogenaamde ‘All black’ paneel gerealiseerd.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs