Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen met backcontact (nieuw)

Een nieuwe generatie zonnepanelen heeft z’n intrede gedaan: zonnepanelen op basis van backcontacten, dat wil zeggen aan de achterzijde gecontacteerde cellen. En dit is een aanzienlijke verbetering: het levert 5 tot 7% meer stroom op.

Backcontact, hoe zit dat technisch?

zonnepanelen met backcontact sheetDoor de cellen van de zonnepanelen aan de achterzijde met elkaar te verbinden (in plaats van aan de voorzijde) komt er 3% meer oppervlakte voor de cellen ter beschikking. Hierdoor zijn de zogenaamde ribbons, busbars en cross-connectors aan de voorzijde niet meer nodig. Bij de gangbare zonnepanelen zijn de cellen van een zonnepaneel aan de voorzijde met elkaar verbonden. Hierdoor is er ruimte tussen de cellen waardoor een deel van het zonnepaneel niet gebruikt wordt voor de opvang van zonlicht. Door de cellen aan de achterzijde met elkaar te verbinden kan deze ruimte gebruikt worden voor zonnecellen.

Backcontact, hoe zit dat met terugverdientijd?

De terugverdientijd van zonnepanelen met backcontact is zowel afhankelijk van de investering als de opbrengst. Helaas is de investering in zonnepanelen van deze nieuwe generatie aanzienlijk hoger dan de gangbare zonnepanelen waardoor de terugverdientijd op dit moment niet korter zal zijn.

Ook als zwart zonnepaneel beschikbaar

De meeste mensen willen graag zwarte zonnepanelen. Dit staat mooier. Door de zonnepaneel ook aan de achterzijde te voorzien van een zwartkleurig backsheet wordt met deze backcontact zonnepaneel bovendien een zogenaamde ‘All black’ paneel gerealiseerd.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.