Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen in asfalt

zonnepanelen_asfaltWegen en parkeerplaatsen die energie opwekken.  Zonnepanelen verwerkt in asfalt. Een echtpaar uit de VS heeft een prototype wegdek ontwikkeld waarin zonnecellen zijn verwerkt. Het wegdek is sterk genoeg om er auto’s over te laten rijden. Is dit het wegdek van de toekomst?

In eerste instantie was ik razend enthousiast toen ik het verhaal las over het echtpaar en hun bedrijfje ‘Solar Roadways’. En ik heb even overwogen om hen een gift te geven. Het echtpaar heeft een campagne opgezet om geld in te zamelen. Zodoende kunnen ze verder om het prototype verder uit te werken. Want de promo op Youtube is veelbelovend, evenals de foto’s gemaakt met Photoshop.

Maar als ik dan kritisch nadenk dan zie ik één groot bezwaar: de kosten. Wat kost het wel niet om zonnecellen te verwerken in asfalt die een 20 tonner vrachtwagen moet dragen? En wat kost het als er allerlei vuil, olie en zand op terecht komt. Het zijn immers zonnecellen op een horizontaal vlak, verre van ideaal. Is het niet veel goedkoper om naast de weg een rij zonnepanelen neer te zetten, zonnepanelen die perfect gericht zijn op het zuiden en onder de juiste hellingshoek. Dat moet toch vele malen goedkoper zijn?

Zonnecellen in asfalt is een leuk initiatief, maar volgens mij is het uitgangspunt niet goed. Je moet niet kijken hoe je een oppervlak zoals asfalt kunt gebruiken, maar je moet zoeken naar iets innovatiefs om zonnecellen te maken die je overal in kan verwerken.

Er gaan in de toekomst materialen komen die verwerkt worden in bijvoorbeeld verf of coating die werken als zonnecellen. En hopelijk gaat dat materiaal zo goedkoop worden dat we het overal in kunnen verwerken. Dan hebben we geen zonnepanelen meer die vaste afmetingen hebben en je van ver weg al kan zien. Dan worden het zonne-energie-opwekkers die je niet eens ziet. En wellicht komt het dan ook in asfalt terecht.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.