Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen in asfalt

zonnepanelen_asfaltWegen en parkeerplaatsen die energie opwekken.  Zonnepanelen verwerkt in asfalt. Een echtpaar uit de VS heeft een prototype wegdek ontwikkeld waarin zonnecellen zijn verwerkt. Het wegdek is sterk genoeg om er auto’s over te laten rijden. Is dit het wegdek van de toekomst?

In eerste instantie was ik razend enthousiast toen ik het verhaal las over het echtpaar en hun bedrijfje ‘Solar Roadways’. En ik heb even overwogen om hen een gift te geven. Het echtpaar heeft een campagne opgezet om geld in te zamelen. Zodoende kunnen ze verder om het prototype verder uit te werken. Want de promo op Youtube is veelbelovend, evenals de foto’s gemaakt met Photoshop.

Maar als ik dan kritisch nadenk dan zie ik één groot bezwaar: de kosten. Wat kost het wel niet om zonnecellen te verwerken in asfalt die een 20 tonner vrachtwagen moet dragen? En wat kost het als er allerlei vuil, olie en zand op terecht komt. Het zijn immers zonnecellen op een horizontaal vlak, verre van ideaal. Is het niet veel goedkoper om naast de weg een rij zonnepanelen neer te zetten, zonnepanelen die perfect gericht zijn op het zuiden en onder de juiste hellingshoek. Dat moet toch vele malen goedkoper zijn?

Zonnecellen in asfalt is een leuk initiatief, maar volgens mij is het uitgangspunt niet goed. Je moet niet kijken hoe je een oppervlak zoals asfalt kan gebruiken, maar je moet zoeken naar iets innovatiefs om zonnecellen te maken die je overal in kan verwerken.

Er gaan in de toekomst materialen komen die verwerkt worden in bijvoorbeeld verf of coating die werken als zonnecellen. En hopelijk gaat dat materiaal zo goedkoop worden dat we het overal in kunnen verwerken. Dan hebben we geen zonnepanelen meer die vaste afmetingen hebben en je van ver weg al kan zien. Dan worden het zonne-energie-opwekkers die je niet eens ziet. En wellicht komt het dan ook in asfalt terecht.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs