Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen doorstaan storm en waaien niet van dak

zonnepanelen_van_dak_waaienMaandag 28 oktober was de eerste serieuze beproeving voor vele eigenaren van zonnepanelen. Voor iedereen met zonnepanelen was het de vraag of deze de storm zouden weerhouden en niet van het dak zouden waaien. Met rukwinden tot 140 km/u op de Waddeneilanden zijn gelukkig nauwelijks meldingen gekomen van zonnepanelen die van de daken kwamen waaien.

Alleen de NOS meldde dat in de Utrechtse wijk Tuindorp zonnepanelen door de storm waren losgeraakt.

De grootste risico’s vormen zonnepanelen op de platte daken. Indien er onvoldoende ballast is gebruikt dan kunnen de zonnepanelen gaan schuiven of zelfs van het dak waaien. De storm van maandag 28 oktober  was er één vanuit het zuidwesten. En aangezien de zonnepanelen meestal op het zuiden zijn gericht, werden de zonnepanelen voornamelijk aan de voorzijde belast. De opwaartse krachten bereiken dan nog niet het hoogtepunt.

Noorderstorm, grotere kans op zonnepanelen die van de daken waaien

Indien we een storm hebben die uit het noorden komt, dan zijn de risico’s aanzienlijk groter. De wind zal de zonnepanelen dan vanaf de achterzijde gaan optillen. De opwaartse krachten zijn dan maximaal. De kans op een storm uit het noordwesten is overigens groter dan een storm uit het noorden. Maar ook bij een noordwesten storm zullen de risico’s groter zijn dan de storm van maandag 28 oktober.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs