Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Verschillende soorten zonnepanelen

Wat is een bi-facial Zonnepaneel?

Dit zijn zonnepanelen die aan allebei de zijden licht om kunnen zetten naar energie. Dit zal de opbrengst verhogen.

Deze zonnepanelen hebben geen witte of zwarte folie aan de achterkant maar een glasplaat of transparante folie. Bovendien benutten deze  panelen ook het licht dat door het wateroppervlak of de grond wordt gereflecteerd. Dit zou normaal verloren gaan. De opbrengst van deze panelen zal hoger zijn anderzijds zijn deze panelen per stuk duurder dan een standaard zonnepaneel.

 

Wat is een halfcell zonnepaneel?

Dit zijn zonnepanelen die zijn uitgevoerd met halve zonnecellen. Op ieder helft van het paneel zitten 60 halve zonnecellen waardoor de afstand die de stroom moet afleggen gehalveerd wordt. Hierdoor is de weerstand minder waardoor de opbrengst wordt verhoogt. Daarom zal een deel van het licht die niet door de cellen wordt geabsobeerd door de terugkaatsing (reflectie) alsnog worden opgenomen.

Bovendien  zal er een hogere opbrengst gehaald worden in een schaduw-situatie. Een standaard paneel heeft 3 strings van 20 cellen. Terwijl bij een halfcell zonnepanelen de stroom wordt verdeeld over 6 strings. De ene helft van de stroom wordt verdeeld over het bovenste gedeelte van het paneel en de andere helft over het onderste deel van het paneel. Hierdoor zal het paneel betere prestaties leveren bij een schaduwsituatie. (http://www.solarwindbioshop.com/blog/?p=294)

 

Wat is een hele cell zonnepaneel?

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs