Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Vergunning wet natuurbescherming SDE++

Vanaf dit najaar is er een wet natuurbescherming vergunning of ontheffing nodig voor het aanvragen van subsidie via de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++). De vergunning zal voor een beperkt aantal subsidiecategoriën nodig zijn.

Vergunning wet natuurbescherming SDE++

Momenteel heb je voor het aanvragen van een SDE+ subsidie alleen een vergunning Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) nodig. Gezien de uitspraken van de minister Wiebes lichtten wij de huidige en toekomstige situaties toe.

Hoe ziet de situatie er nu uit?

In de regelgeving met betrekking tot de SDE+ wordt vereist dat bij de aanvraag van een SDE-subsidie de vergunningen worden overgelegd die noodzakelijk zijn voor de realisatie van de productie installatie waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Deze documenten zijn noodzakelijk om zekerheid te hebben over de tijdige realisatie van een project. Per categorie installaties vraagt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de vergunningen op die cruciaal worden geacht voor de tijdige realisatie van deze installatie. In veel
gevallen is dit een vergunning in het kader van de Wabo (Omgevingsvergunning) en voor sommige categorieën zijn middels het
formulier ook andere vergunningen opgevraagd. Op dit moment is een Wnb-vergunning of ontheffing geen verplichte bijlage bij
een SDE+ subsidieaanvraag voor zonnepanelen. Vaak is de Wnb ontheffing of vergunning wel meegenomen in de procedure van de Wabo en is het project daarmee wel reeds vergund op grond van de Wnb.

Huidige subsidieronde

Dit betekend dus dat je voor de huidge subsidieronde van de SDE+ geen Wnb vergunning of ontheffing nodig hebt. Maar voor de nieuwe ronde van de Stimuleringregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) die wordt opengesteld van 29 september 9:00 tot 22 oktober 17:00 uur willen ze wel een Wnb vergunning als verplicht stellen. De Wnb vergunning wordt namelijk steeds belangrijker met de betrekking tot hernieuwbare energieprojecten. Daarom wordt het aanvragen van zo’n vergunning als verplicht gesteld bij de vernieuwde SDE++ subsidie.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland