Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Tolerantie zonnepanelen, wat is dat?

Tolerantie zonnepanelenIn de brochure van de zonnepanelen kan je de tolerantie van het zonnepaneel terugvinden. Dit staat meestal vermeld onder de kop ‘tolerance’ waarbij er meestal een bandbreedte wordt genoemd. De tolerantie geeft een beeld van de werkelijke capaciteit van de zonnepanelen die je koopt.

Voorbeeld tolerantie zonnepanelen:

Een tolerantie van ‘0 tot +3%’ wil zeggen dat de werkelijke capaciteit van het zonnepaneel een afwijking kan hebben van 0 tot +3%. Bij een zonnepaneel met een capaciteit van 250WP heeft deze bij het verlaten van de fabriek namelijk nooit exact een capaciteit van 250 WP. In werkelijkheid ligt de capaciteit tussen 250 en 258 WP. (Tolerantie zonnepanelen 0 tot +3%)

Bij de aankoop van zonnepanelen is het verstandig om bij je installateur te vragen om de zogenaamde flashdata. Dit is een tabel waarbij per serienummer is aangeduid wat de werkelijke capaciteit is. Die tabel wordt door de fabrikant aangeleverd en zit meestal bij de pallet van de zonnepanelen.  

Zorg ervoor dat de installateur al in de offerte bevestigt dat hij de flashdata aanlevert. Een installateur die dit niet kan leveren, of zelfs onbekend is met de term ‘flashdata’, kan je beter links laten liggen. Het geeft namelijk aan dat deze installateur niet voldoende kennis heeft. Of sterker nog, dat je misschien wel te maken zou kunnen hebben met het omstickeren van zonnepanelen. Ook kan je de fabrikant benaderen om de flashdata op te vragen. Daarvoor hebben wij een handige voorbeeld e-mail.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs