Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Terugleversubsidie

Vanaf 1 januari 2020 wordt het voor consumenten veel aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen, dankzij het beschikbaar stellen van een terugleversubsidie door de Nederlandse overheid. Deze subsidie heeft als doel om de terugverdientijd van zonnepanelen te verlagen. Toch bestaan er verschillen tussen de situatie voor en na 1 januari 2020. Deze verschillen willen wij graag even met je doornemen.

Huidige situatie

Wanneer je stroom opwekt, dan is het mogelijk om de energie die je opwekt met zonnepanelen terug te leveren aan het energienet. Dit komt voor als je meer stroom opwekt dan dat je daadwerkelijk verbruikt. Uiteindelijk wordt er op de jaarrekening van de energieleverancier de stroom die jij aan het net hebt geleverd, verrekend met de stroom die je hebt verbruikt. Dus de zelf opgewekte stroom trekken ze af van het verbruikte stroom. Dit noem je ook wel salderen. Maar omdat deze subsidie vorm vrij duur is heeft de overheid een alternatief bedacht: de terugleversubsidie.

Wat is een terugleversubsidie?

Vanaf 2020 is het niet meer mogelijk om de zelf opgewekte stroom af te trekken van het verbruikte stroom. In het vervolg lever je de zelf opgewekte stroom die niet verbruikt is terug aan het energienet en krijg je een vergoeding per kWh. Ook hoeft er over de opgewekte zonne-energie geen energiebelasting, btw of leveringskosten betaald te worden. Hierdoor kan je de energiekosten laag houden.

Terugleversubsidie
Terugleversubsidie 2020

Wat betekent dit voor de consument?

Zoals uitgelegd ontvang je dus een vergoeding per niet verbruikte kWh dat je terugleverd aan het energienet. Deze vergoeding krijg je niet helemaal betaald door je energieleverancier. Het energiebedrijf betaald jou alleen nog €0,07 per kWh. De overige €0,15 ontvang je van de overheid. Je kan dus voor het aantal kWh wat je hebt opgewekt en niet hebt verbruikt een subsidie aanvraag doen bij de overheid.

Voor meer informatie over eventuele andere beschikbare subsidies in 2020 kijk dan op: subsidie-zonnepanelen-2020

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs