Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Terugleversubsidie

Vanaf 1 januari 2020 wordt het voor consumenten veel aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen, dankzij het beschikbaar stellen van een terugleversubsidie door de Nederlandse overheid. Deze subsidie heeft als doel om de terugverdientijd van zonnepanelen te verlagen. Toch bestaan er verschillen tussen de situatie voor en na 1 januari 2020. Deze verschillen willen wij graag even met je doornemen.

Huidige situatie

Wanneer je stroom opwekt, dan is het mogelijk om de energie die je opwekt met zonnepanelen terug te leveren aan het energienet. Dit komt voor als je meer stroom opwekt dan dat je daadwerkelijk verbruikt. Uiteindelijk wordt er op de jaarrekening van de energieleverancier de stroom die jij aan het net hebt geleverd, verrekend met de stroom die je hebt verbruikt. Dus de zelf opgewekte stroom trekken ze af van het verbruikte stroom. Dit noem je ook wel salderen. Maar omdat deze subsidie vorm vrij duur is heeft de overheid een alternatief bedacht: de terugleversubsidie.

Wat is een terugleversubsidie?

Vanaf 2020 is het niet meer mogelijk om de zelf opgewekte stroom af te trekken van het verbruikte stroom. In het vervolg lever je de zelf opgewekte stroom die niet verbruikt is terug aan het energienet en krijg je een vergoeding per kWh. Ook hoeft er over de opgewekte zonne-energie geen energiebelasting, btw of leveringskosten betaald te worden. Hierdoor kun je de energiekosten laag houden.

Terugleversubsidie

Terugleversubsidie 2020

Wat betekent dit voor de consument?

Zoals uitgelegd ontvang je dus een vergoeding per niet verbruikte kWh dat je terugleverd aan het energienet. Deze vergoeding krijg je niet helemaal betaald door je energieleverancier. Het energiebedrijf betaald jou alleen nog €0,07 per kWh. De overige €0,15 ontvang je van de overheid. Je kunt dus voor het aantal kWh wat je hebt opgewekt en niet hebt verbruikt een subsidie aanvraag doen bij de overheid.

Voor meer informatie over eventuele andere beschikbare subsidies in 2020 kijk dan op: subsidie-zonnepanelen-2020

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.