Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Subsidie zonnepanelen - Kom jij in aanmerking voor subsidie?

Subsidie-zonnepanelenHELAAS, PER AUGUSTUS 2013 IS DE SUBSIDIEPOT LEEG. MOGELIJKERWIJS ZIJN ER LOKALE INITIATIEVEN. INFORMEER BIJ UW GEMEENTE.

De hiervolgende uitleg is niet meer van toepassing op nieuwe aanmeldingen:

Zonnepanelen zijn een kostbare investering, maar omdat je er ook geld mee bespaart, moet je verder kijken dan alleen de aanschafkosten en de subsidie zonnepanelen in ogenschouw nemen. Vaak wordt er gekeken naar de terugverdientijd, dit is de tijd die het kost om de zonnepanelen terug te verdienen. Deze terugverdientijd is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals het aantal zonnepanelen, het rendement, de aanschafprijs, zelf installeren of het laten doen. Ook de mogelijkheid om op zonnepanelen subsidie te krijgen is van invloed op de terugverdientijd.

Aanvankelijk werd er in Nederland flink geïnvesteerd in zonne-energie, maar na het stopzetten van de subsidies in 2003 kwam hier een einde aan. Omdat men zich realiseerde dat de investeringen op lange termijn wel degelijk zinvol zijn, is het sinds 2008 in Nederland weer mogelijk om subsidie op de installatie van zonnepanelen te krijgen. Dit gebeurt via de Sinds 2012 is er een nieuwe subsidieregelin. Voor meer informatie, lees over subsidie zonnepanelen 2013.

Naast de vergoeding per kWh is er sprake van de zogenaamde “salderings-regeling”. Wanneer je minder elektriciteit gebruikt dan je zonnepanelen voortbrengen, lever je in feite stroom aan het elektriciteitsnet. De salderings-regeling betekent dat je de eerste 5000 kWh elektriciteit, die je aan het elektriciteitsnet heeft geleverd, kunt verrekenen met de gekochte elektriciteit. Als je meer levert dan je gebruikt, loopt de elektriciteitsmeter terug. Hiervoor heb je uiteraard een meter nodig met de mogelijkheid tot teruglopen. Heb je die nog niet, dan is het zeer de moeite waard om bij je energieleverancier te informeren naar vervanging van de huidige meter door een meter zonder terugloopblokkering. Als de energieleverancier aankondigt om meters te gaan vervangen, moet je uiteraard ook altijd melden dat er zonnepanelen op je dak staan en dat de nieuwe elektriciteitsmeter geschikt moet zijn om terug te kunnen lopen. Let wel: indien u wilt salderen zult u dit moeten aanvragen bij de netbeheerder.

Naast de landelijke Stimuleringsregeling Duurzame Energie zijn er diverse lokale regelingen van gemeenten, die je naast de SDE kunt aanvragen. Zo had de gemeente Amsterdam de regeling “Zon op je dak”, een eenmalige aanschaf-subsidie van € 1500. Ook zijn er plaatsen, zoals de gemeenten Den Haag, Bloemendaal en Deurne en de provincie Friesland, die een eenmalig subsidiebedrag per Wp verstrekken. In de gemeente Eindhoven kun je een speciale energiebesparingslening afsluiten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, tegen een zeer lage rente. Kortom, het is interessant om na te gaan of je in aanmerking komt voor de een of andere lokale subsidieregeling. Laat ook aan je installateur weten dat je hiervan gebruik wilt maken, want iedere gemeente stelt weer zijn eigen voorwaarden naast die van de SDE.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs