Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Slimme meter vooral slim voor Greenchoice

GreenchoiceOnlangs kregen wij voor ons testcentrum een afrekening voor de stroom. Het dak ligt hier vol met zonnepanelen, dus we hadden een heerlijke teruggave verwacht. Wat schetst ons verbazing, we hadden over een jaar maar liefst 9.500 kWh afgenomen, terwijl we hadden verwacht dat we slechts 2.900 kWh zouden hebben afgenomen. Die andere 6.600 kWh zouden we hebben teruggeleverd, maar daar vonden we niets van terug in de afrekening.

Dan maar een telefoontje naar Greenchoice en ons verhaal verteld dat de meterstanden die via onze slimme meter zijn uitgelezen helemaal niet kloppen. Ik geef aan dat we exact monitoren en dat we met zekerheid konden zeggen dat er 6.600 kWh teveel in rekening was gebracht. Ik vroeg netjes waarom mijn metingen niet klopten met die van Greenchoice.

De mevrouw van de klantenservice vraagt mij naar de actuele meterstanden, dan kon zij verifiëren of dat klopte.  En die meterstanden klopte, althans de meterstanden van de afname. De teruglevering had Greenchoice niet meegenomen in haar afrekening. ‘We kunnen hier alleen de meterstanden van de afname zien, niet die van de teruglevering’ was het antwoord van Greenchoice.  Dat is raar. Ik heb een slimme meter met 4 digitale standen, en ze lezen meer 2 standen uit terwijl mijn slimme meter toch echt elke 5 minuten 4 standen kan doorgeven. Ik vroeg me af hoe ik die teruggeleverde kilowatturen dan alsnog vergoed krijg? ‘Als je mij nu de terugleverstanden doorgeeft, dan zorg ik dat je van ons een creditfactuur krijgt en krijg je het geld teruggestort’. Zo gezegd, zo gedaan. Maar enigszins verbaasd.

Dus ik moet zelf actief bellen om de teruggeleverde kilowatturen vergoed te krijgen?  Daar lijkt het wel op. De afrekening was namelijk van 11 februari en het is nu al 31 maart, dus het gaat niet vanzelf. Als ik niet aan de bel had getrokken had Greenchoice gratis stroom van mij ontvangen.

Dus Greenchoiceklanten opgelet. Heb je zelf zonnepanelen met een slimme meter en heb je de afrekening ontvangen. Bel dan met de klantenservice en vraag of ze de teruglevering kunnen verwerken. Want anders kan je fluiten naar je teruggeleverde stroom.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs