Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

SDE+ subsidie met zonnepanelen

SDE+subsidieBedrijven en non-profit instellingen die duurzame energie produceren of gaan produceren kunnen gebruik maken van deze subsidie. De SDE+ subsidie is geen subsidie die eenmalig bij de aanschaf wordt uitgekeerd. De SDE+ subsidie zonnepanelen is een subsidie die jaarlijks wordt uitgekeerd en feitelijk de kosten dekt van de meerprijs van zonnestroom ten opzichte van grijze stroom.

Klik hier voor de actuele regelgeving over SDE subsidie 2017 op zonnepanelen.

 

SDE+ subsidie voor grote projecten

De SDE+ subsidie zonnepanelen kan alleen aangevraagd worden voor installaties vanaf 15kWP. Uitgaande van een capaciteit van 300WP per paneel, gaat het dus om installaties met meer dan circa 50 zonnepanelen.
Een tweede voorwaarde die de subsidie stelt is dat de installatie aangesloten dient te worden op een zogenaamde grootverbruikaansluiting. Dit betekent dat de meterkast gezekerd dient te zijn met meer dan 3 x 80 Ampère.

 

Grote projecten en vergunningen

Bij grote projecten zal bepaald moeten worden of een vergunning vereist is. Indien de installatie in het open veld wordt geplaatst zal in de meeste gevallen een omgevingsvergunning vereist zijn. Voor installaties op daken is dit meestal niet van toepassing.

 

Hoogte van SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie keert in het lopende productiejaar een voorlopige bijdrage uit. De definitieve bijdrage volgt het kalenderjaar opvolgend aan het productiejaar. Hier vindt bijstelling van de voorlopige bijdragen plaats, mede omdat op dat moment precies bekend is hoeveel kWh is opgewekt.

De SDE subsidie gaat uit van een basisbedrag per kWh, gecorrigeerd met een correctiebedrag dat gelijk staat aan de prijs van grijze stroom.

 

Basisbedrag en correctiebedrag SDE+ subsidie

Het basisbedrag is een bedrag per kWh die door de regeling is vastgesteld op het moment dat de aanvraag wordt ingediend. Het is gebaseerd op een gemiddelde: investerings- en exploitatiekosten + een redelijke winstmarge gedeeld door de hoeveelheid te verwachten energie.

Het correctiebedrag is het bedrag dat gelijkstaat aan de productie van grijze energie. Dit wordt voor de berekening van de subsidie van het basisbedrag afgehaald.

 

SDE+ subsidie aanvragen

De SDE+ subsidie zonnepanelen is aan te vragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via het eLoket. Hier vindt u eveneens alle informatie over de informatie die u dient aan te leveren.

 

SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie is afhankelijk van de fase waarin u de aanvraag indient. Een ondernemer maakt pas kans op subsidie bij een installatie die vanaf ongeveer 13 kWh stroom per jaar genereert. Dat is namelijk het verschil tussen de kostprijs van grijze stroom en zonnestroom.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.