Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

SDE+ subsidie met zonnepanelen

SDE+subsidieBedrijven en non-profit instellingen die duurzame energie produceren of gaan produceren kunnen gebruik maken van deze subsidie. De SDE+ subsidie is geen subsidie die eenmalig bij de aanschaf wordt uitgekeerd. De SDE+ subsidie zonnepanelen is een subsidie die jaarlijks wordt uitgekeerd en feitelijk de kosten dekt van de meerprijs van zonnestroom ten opzichte van grijze stroom.

Klik hier voor de actuele regelgeving over SDE subsidie op zonnepanelen.

 

SDE+ subsidie voor grote projecten

De SDE+ subsidie zonnepanelen kan alleen aangevraagd worden voor installaties vanaf 15kWP. Uitgaande van een capaciteit van 300WP per paneel, gaat het dus om installaties met meer dan circa 50 zonnepanelen.
Een tweede voorwaarde die de subsidie stelt is dat de installatie aangesloten dient te worden op een zogenaamde grootverbruikaansluiting. Dit betekent dat de meterkast gezekerd dient te zijn met meer dan 3 x 80 Ampère.

 

Grote projecten en vergunningen

Bij grote projecten zal bepaald moeten worden of een vergunning vereist is. Indien de installatie in het open veld wordt geplaatst zal in de meeste gevallen een omgevingsvergunning vereist zijn. Voor installaties op daken is dit meestal niet van toepassing.

 

Hoogte van SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie keert in het lopende productiejaar een voorlopige bijdrage uit. De definitieve bijdrage volgt het kalenderjaar opvolgend aan het productiejaar. Hier vindt bijstelling van de voorlopige bijdragen plaats, mede omdat op dat moment precies bekend is hoeveel kWh is opgewekt.

De SDE subsidie gaat uit van een basisbedrag per kWh, gecorrigeerd met een correctiebedrag dat gelijk staat aan de prijs van grijze stroom.

 

Basisbedrag en correctiebedrag SDE+ subsidie

Het basisbedrag is een bedrag per kWh die door de regeling is vastgesteld op het moment dat de aanvraag wordt ingediend. Het is gebaseerd op een gemiddelde: investerings- en exploitatiekosten + een redelijke winstmarge gedeeld door de hoeveelheid te verwachten energie.

Het correctiebedrag is het bedrag dat gelijkstaat aan de productie van grijze energie. Dit wordt voor de berekening van de subsidie van het basisbedrag afgehaald.

 

SDE+ subsidie aanvragen

De SDE+ subsidie zonnepanelen is aan te vragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via het eLoket. Hier vind je eveneens alle informatie over de informatie die je dient aan te leveren.

 

SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie is afhankelijk van de fase waarin je de aanvraag indient. Een ondernemer maakt pas kans op subsidie bij een installatie die vanaf ongeveer 13 kWh stroom per jaar genereert. Dat is namelijk het verschil tussen de kostprijs van grijze stroom en zonnestroom.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs