Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

SDE++ subsidie voor 2020

Met de SDE++ subsidie voor 2020 start een belangrijke nieuwe subsidieregeling voor de energietransitie. De SDE++ is een aanziekelijke verbetering ten opzichte van de SDE regeling van 2019. Deze nieuwe subsidieregeling zal een enorme bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen en energietransitie die voor de toekomst zijn opgesteld. Het uiteindelijke doel is namelijk om op een kosteneffectieve manier bij te dragen aan een emissiereductie van 49% in 2030. Hiervoor stimuleert de Stimuleringregeling Duurzame Energietransitie (net als de huidige SDE) duurzame technolgieën door de onrendabele top te vergoeden.

Wat is er veranderd?

De huidige SDE subsidieregeling staat voor: Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie. Maar in 2020 wordt deze subsidieregeling gewijzigd naar SDE++. Dit staat voor Stimuleringregeling Duurzame Energietransitie. De focus ligt hier op de energietransitie (hoeveelheid vermeden CO2) inplaats van de energieproductie in 2019. Bij deze nieuwe regeling blijven de subsidies voor het opwekken van duurzame energie wel bestaan. 

CO2

Een van de belangrijkste verschillen ten opzichte van 2019 is de rangschikking. Bij de huidige subsidieregeling wordt er nog op de hoeveelheid opgewekte energie gerangschikt. Maar bij de SDE++ regeling van 2020 zal dit plaats vinden op de subsidiebehoefte per vermeden ton CO2. Hiermee bedoelen we de kostprijs van de hoeveelheid vermeden CO2.

Wat betekent dit voor zonnepanelen?

Het grote verschil met de SDE subisidie uit 2019 is dus dat de technologieën voortaan zullen concurreren op basis van vermeden CO2 inplaats van hoeveelheid opgewekte energie. Dit houdt in dat er bij zonnepanelen niet gekeken wordt naar hoeveel duurzame energie die ze hebben opgewekt, maar juist hoeveel fossiele brandstof er niet wordt gebruikt. Om de concurrentie op CO2 reductie te stimuleren, komen technieken die zo kosteneffectief mogelijk CO2 reduceren als eerste in aanmerking voor een subsidie.

Voorwaarden van de SDE++ subsidie voor 2020

Voor de SDE++ subsidie van 2020 gelden een aantal voorwaarden.

  1. Zakelijke aansluiting van minimaal 3x 100 Ampère of hoger.
  2. Vierkante meters vrij dakoppervlakte (minimaal 800 m2)
  3. Wanneer u GEEN eigenaar van het pand bent, moet u een verklaring van de eigenaar meesturen met uw subsidieaanvraag.
  4. Twee categorieën projectomvang: Ten eerste Zon PV moet een piekvermogen hebben groter dan 15 kWp en kleiner dan 1 MWp. Ten tweede Zon PV met een piekvermogen groter dan 1 MWp.
  5. Wanneer de zonnepanelen niet op het dak komen, ben je verplicht om een omgevingsvergunning te hebben.

Basisbedragen zonnestroom per kilowattuur

Lees hier de verschillen met de SDE subsidie van 2019

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.