Hulp nodig bij zakelijke projecten? Wij ondersteunen u graag! Marcel ondersteund u graag!

Voor grote projecten, op een dak of in een veld. Of het nu 50 of 5.000 panelen zijn.

Help mij met:

Offertes vergelijken
Persoonlijk advies
Projectbegeleiding

SDE subsidie 2017 zonnepanelen

SDE subsidie 2017 is nog interessanter geworden. Er is namelijk bekendgemaakt dat er een verhoogd budget beschikbaar is gemaakt door Minister Kamp (Economische Zaken). Voor de SDE subsidie 2017 is maar liefst 12 miljard euro beschikbaar gesteld door de overheid. De SDE subsidie 2017 kan in twee ronden worden aangevraagd.

De eerste ronde om de zakelijke SDE subsidie 2017 aan te vragen stond gepland in de periode van 7 maart 2017 tot en met 30 maart 2017. De tweede en laatste ronde van de SDE subsidie aanvraag staat gepland voor het najaar. De inschrijving kan plaatsvinden vanaf 3 oktober 2017. Voor beide subsidieronden zijn in dit geval 6 miljard euro beschikbaar.

sde-subsidie-2017

Fasering en vergoeding SDE subsidie 2017

Tevens heeft de overheid aangegeven dat het maximum basisbedrag van €0,15 per kWh wordt verlaagd naar €0,13 per kWh. De reden hiervoor is dat de kostprijzen van zonnepanelen in afgelopen periode enigszins zijn gedaald.

De indeling van de voorjaarsronde is opgedeeld in drie fasen. Dit geldt ook voor de najaarsronde.

 

Gratis eBrochure:

‘Basisbedragen SDE subsidie voorjaar 2017’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Basisbedragen SDE subsidie voorjaar 2017

 

Randvoorwaarden SDE subsidie 2017

De randvoorwaarden voor de SDE subsidie 2017 zijn voor zonnepanelen helder gesteld. De SDE subsidie is alleen van toepassing voor grootverbruikeraansluitingen.
Voor kleinverbruikeraansluitingen zijn er o.a. de salderingsregeling, de EIA (energie-investeringsaftrek) en de EDS (energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties) beschikbaar.

 

Aanvragen SDE subsidie 2017

Voor het aanvragen van de 2017 SDE subsidie is het nodige aan papierwerk nodig. Zo moet u alle benodigde vergunningen en bijlagen bij aanvraag van de subsidie gereed hebben. Denk hierbij aan de volgende zaken;

  • eventueel verleende omgevingsvergunning alsmede de vergunningsaanvraag
  • haalbaarheidsstudie (download de PDF hieronder)
  • indien u geen eigenaar van de locatie bent, dan dient u een verklaring van de locatie-eigenaar bij te voegen dat deze toestemming geeft voor het installeren en exploïteren van de locatie voor zonne-energie
Gratis eBrochure:

‘Handleiding haalbaarheidstudie SDE subsidie’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Handleiding haalbaarheidstudie SDE subsidie

 

Zonnepanelen.net en SDE subsidie 2017

Zonnepanelen.net is een onafhankelijk adviesbureau en kan u gedurende het gehele aanbestedingstraject bij de zakelijke aanschaf van zonnepanelen begeleiden. Wilt u hierover meer weten, neem dan contact met ons op! Onze toegevoegde waarde resulteert in een hoger rendement op uw aanschaf.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.