Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Prijzen zonnepanelen - kosten van een zonnepaneel en prijzen uitleg

prijzen-zonnepanelen Prijzen zonnepanelen? Afgezien van het milieu-oogpunt, ga je er van uit dat je investering in zonnepanelen op de lange duur rendabel wordt. In principe zijn de aanschaf- en installatiekosten van zonnepanelen eenmalige kosten en zijn er daarna nagenoeg geen onderhoudskosten. Zodra het zonnepaneel-systeem functioneert, is het dus al bezig om zichzelf terug te verdienen. Zonnepanelen zijn weliswaar kostbaar, maar omdat je met de aanschaf ervan ook geld bespaart, moet je meer doen dan alleen naar de aanschafkosten kijken.

Het bekijken van prijzen zonnepanelen is dus niet iets dat altijd voorop staat. Om deze reden wordt gekeken naar de terugverdientijd van zonnepanelen: de tijd die het kost om je investering terug te verdienen. Dit is  afhankelijk van heel veel verschillende factoren, zoals het aantal zonuren op de plaats waar je woont, het aantal zonnepanelen, het rendement, de aanschafprijs, zelf installeren of het laten doen, de mogelijkheden om subsidie of BTW terug te krijgen en eventuele vergoedingen voor het leveren van stroom aan het energiebedrijf.

Maar bent je dan toch geïnteresseerd in prijzen van zonnepanelen, dan moet je eigenlijk afgaan op de prijs per wattpiek. Dan kan je namelijk gemakkelijker zonnepanelen met elkaar vergelijken. De prijs per wattpiek ligt op dit moment op circa € 0,80 per Wattpiek inclusief BTW. Een zonnepaneel met een capaciteit van 280 Wattpiek kost dus ongeveer € 225,-. Daarbij kost een merkpaneel (LG, Yingli, Panasonic, Sharp) iets meer dan een onbekend merk.

MerkGemiddelde prijs per Wp (excl. btw)
Sharp€ 0,71
Yingli€ 0,71
Canadian Solar€ 0,70
Conergy€ 0,71
Onbekend merk€ 0,63

Prijzen zonnepanelen en installateurs

Installateurs van zonnepanelen zullen je, na het bestuderen van alle factoren, bij  benadering kunnen vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat je de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend. Vanaf dit tijdstip gaan de zonnepanelen je geld besparen, omdat de zonne-energie nu eenmaal gratis is. Het is eveneens interessant om, voor je tot de aankoop over gaat, te laten schatten hoeveel dat zal zijn. Wil je je eerst oriënteren voordat je met een installateur aan de slag gaat, dan zijn er tal van rekenhulpen op internet te vinden. Je kan hier zowel de terugverdientijd mee uitrekenen als wat je na de terugverdientijd gaat uitsparen. Bedenk dat je zowel tijdens de terugverdientijd als in de periode daarna bijdraagt aan een beter en schoner milieu!

Wat de prijzen zonnepanelen betreft, de prijs hiervan varieert omdat er zonnepanelen in vele soorten en maten zijn. Allereerst worden ze gemaakt in verschillende materialen en met verschillend vermogen. Daarnaast is er het onderscheid tussen zonnepanelen die boven op het dak worden gezet, die aan de muur worden bevestigd of zelfs oprolbare zonnepanelen.

 

Prijzen zonnepanelen en offertes aanvragen

Het gezegde “goedkoop is duurkoop” gaat ook op voor de aanschaf van zonnepanelen. Het is evenmin nodig om de duurste te kopen, maar het betekent dat je niet zonder meer voor de laagste prijs moet gaan, maar goed moet letten op factoren als levensduur en het verwachte rendement. Toch kunnen ook de relatief goedkope zonnepanelen een aantrekkelijke optie zijn, aangezien de levensduur boven de 15 jaar ligt, een termijn waarbinnen je de investering zeker terugverdiend zult hebben. Controleer daarnaast ook altijd even van te voren of je in aanmerking komt voor een subsidie zonnepanelen.

 

Prijzen zonnepanelen en goedkoopste

In je zoektocht naar de goedkoopste zonnepanelen is het wel verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat je in ieder geval niet te veel betaalt voor het type en de kwaliteit zonnepanelen die je op het oog hebt.
In het algemeen is het zo dat de kostprijs voor zonnepanelen steeds lager wordt. Hoe lager deze aanschafkosten, hoe meer mensen tot de conclusie zullen komen dat het aanschaffen van zonnepanelen een interessante investering is. Zelf zul je na moeten gaan of dat ook voor jou, en je woning, geldt.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland