Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Prijzen van zonnepanelen

prijzen-zonnepanelen Afgezien van het milieu-oogpunt, ga je er van uit dat je investering in zonnepanelen op de lange duur rendabel wordt. In principe zijn de aanschaf- en installatiekosten van zonnepanelen eenmalige kosten en zijn er daarna nagenoeg geen onderhoudskosten. Zodra het zonnepaneel-systeem functioneert, is het dus al bezig om zichzelf terug te verdienen. Zonnepanelen zijn weliswaar kostbaar, maar omdat je met de aanschaf ervan ook geld bespaart, moet je meer doen dan alleen naar de aanschafkosten kijken. Om deze reden wordt gekeken naar de terugverdientijd van zonnepanelen: de tijd die het kost om je investering terug te verdienen. Dit is  afhankelijk van heel veel verschillende factoren, zoals het aantal zonuren op de plaats waar je woont, het aantal zonnepanelen, het rendement, de aanschafprijs, zelf installeren of het laten doen, de mogelijkheden om subsidie te krijgen en eventuele vergoedingen voor het leveren van stroom aan het energiebedrijf.

Met andere woorden, er is geen standaard antwoord op de vraag na hoeveel jaar je de aanschaf van je zonnepanelen hebt terug verdiend. Momenteel wordt er algemeen uitgegaan van een periode van ergens tussen de 5 en 15 jaar. Een andere factor die van belang is voor de terugverdientijd van zonnepanelen is de energieprijs. De terugverdientijd wordt doorgaans berekend met de stroomprijs van dat moment. Maar omdat de energieprijs ieder jaar aanzienlijk stijgt, zal de terugverdientijd in de loop der jaren eerder korter dan langer worden.

Installateurs van zonnepanelen zullen je, na het bestuderen van alle factoren, bij  benadering kunnen vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat je de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend. Vanaf dit tijdstip gaan de zonnepanelen je geld besparen, omdat de zonne-energie nu eenmaal gratis is. Het is eveneens interessant om, voor je tot de aankoop over gaat, te laten schatten hoeveel dat zal zijn. Wil je je eerst oriënteren voordat je met een installateur aan de slag gaat, dan zijn er tal van rekenhulpen op internet te vinden. Je kunt hier zowel de terugverdientijd mee uitrekenen als wat je na de terugverdientijd gaat uitsparen. Bedenk dat je zowel tijdens de terugverdientijd als in de periode daarna bijdraagt aan een beter en schoner milieu!

Wat de aanschafkosten van de zonnepanelen betreft, de prijs hiervan varieert omdat er zonnepanelen in vele soorten en maten zijn. Allereerst worden ze gemaakt in verschillende materialen en met verschillend vermogen. Daarnaast is er het onderscheid tussen zonnepanelen die boven op het dak worden gezet, die aan de muur worden bevestigd of zelfs oprolbare zonnepanelen. Daarnaast zijn er losse panelen te koop van rond de € 200 tot € 300,- , maar ook complete systemen van € 3.000 (bijvoorbeeld ca. 8 zonnepanelen van ca. 250WP) die het teveel aan energie kunnen leveren aan het energiebedrijf, waarvoor je een vergoeding krijgt.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland