Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Onbeperkt salderen per 1 juli 2013

onbeperkt-salderenOnbeperkt salderen is per 1 juli 2013 mogelijk. Daarbij is het mogelijk om duurzaam opgewekte energie onbeperkt te salderen met het eigen verbruik. Daarvoor was er een limiet gesteld van 5.000 kWh. Het gaat hierbij wel om de zogenaamde kleinverbruikers, verbruikers met een aansluitwaarde van minder dan 3 x 80 A.

Dit is vooral goed nieuws voor bijvoorbeeld wooncomplexen (woningcorporaties en VvE) die het dak vol hebben liggen met zonnepanelen. Tot op heden mocht er met een maximum van 5.000 kWh gesaldeerd worden.  Vaak verbruiken deze complexen veel meer en is er voldoende dakoppervlakte om meer dan 5.000 kWh op te wekken.  Vanaf 1 juli zijn de energiemaatschappijen verplicht om alle zelf opgewekte energie te salderen met het eigen verbruik.  Tot op heden kon onbeperkt salderen alleen bij een enkele energiemaatschappij, zoals Greenchoice en atoomstroom. Per 1 juli 2013 zijn alle energiemaatschappijen verplicht om onbeperkt te salderen.

De overige restrictiesvoor onbeperkt salderen is dat het moet gaan om niet bedrijfsmatig verbruik. Daarnaast geldt het alleen voor de aansluiting waarbij de elektriciteit aan het net wordt geleverd en tegelijkertijd van het net wordt verbruikt.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs