Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Hoofddorp

Zonnepanelen-HoofddorpSituatie voor Zonnepanelen Hoofddorp

Hoofddorp is erg zonnig door de ligging dicht aan de kust. In 2015 scheen de zon er wel 1.900 uur. Dit ligt ruim boven het landelijk gemiddelde. Zonnepanelen in Hoofddorp doen het dus zeer goed. Een standaard zonnesysteem dat optimaal staat opgesteld (12 panelen à 3.300 WP op het zuiden gericht onder een hoek van 35 graden) zal in Hoofddorp ongeveer 3.070 kWh per jaar opleveren (factor 0,93). Een gemiddeld huishouden is door het aanschaffen van een gemiddeld zonnesysteem dus al voor ruim 90% zelfvoorzienend in het energieverbruik. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016). Dit zal bij u waarschijnlijk niet precies zo het geval zijn. Om te weten hoeveel energie uw dak op kan leveren, kunt u onze gratis opbrengstscan doen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Geld steken in de aanschaf van zonnepanelen is op de lange termijn een goede investering. Het rendement op een zonnesysteem in Hoofddorp ligt gemiddeld al op 12,7%. Hiermee is de investering binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Indien u direct geld tot uw beschikking heeft, dan is het slim om dit van de bank af te halen (spaardeposito heeft maar 1,3% rente tegenover 12,7% rendement) en te investeren in zonnepanelen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee, ook draagt u bij aan een beter milieu. Het overgrote deel zal waarschijnlijk niet meteen een investering van zo’n omvang willen doen. Daarom heeft de Rijksoverheid hier een oplossing voor bedacht. U kunt een lening afsluiten tegen een gunstig rentepercentage als de lening ten goede komt aan duurzaamheidsmaatregelen aan uw huis. Het rentepercentage ligt veel lager dan het rendement dat u uit de zonnepanelen kunt halen. De terugverdientijd wordt hierdoor alleen iets langer. Kijk hier voor meer informatie over de Energiebespaarlening.

Live
Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Hoofddorp e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Hoofddorp en omgeving

Voordat u besluit te investeren in zonnepanelen is het belangrijk om het aanbod aan installateurs goed te bekijken. In Hoofddorp en omgeving zijn veel installateurs in allerlei vakgebieden te vinden. Niet elke installateur is ervaren op het gebied van zonnepanelen. Om te weten welke installateurs bij u in de buurt ervaren zijn in het plaatsen van zonnepanelen, gaat u naar de pagina zoek-installateur. Een must als u uw panelen stevig op uw dak wil hebben liggen!

Zonnepanelen voor niks in Hoofddorp

In Hoofddorp krijgen Ymere-huurders gratis zonnepanelen op het dak geplaats door het lokale energiebedrijf Tegenstroom. Het plaatsen van 8 zonnepanelen per woning wordt volledig bekostigd door Tegenstroom. Als wederdienst dient de huurder een vast bedrag per maand te betalen aan Tegenstroom. Dit bedrag ligt weliswaar lager dan de besparing op de energierekening, waardoor de huurder er meteen op vooruit gaat. Een kleine besparing in de kosten en een bijdrage aan het milieu, voor niks. Het doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnepanelen, wat ruim 5 miljoen kWh aan groene stroom moet op gaan leveren.