Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Haarlem

Zonnepanelen-Haarlem

Situatie voor Zonnepanelen Haarlem

Door haar gunstige ligging aan de kust schijnt de zon veel in Haarlem. In 2015 scheen de zon er maar liefst 1.920 uur. Ten opzichte van de rest van Nederland is Haarlem erg zonnig. Een goede plek voor zonnepanelen dus. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem, dat bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, produceert circa 3.100 kWh per jaar aan elektriciteit. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en een investering in zonnepanelen maakt het hierdoor bijna volledig zelfvoorzienend in energieverbruik. Middels onze gratis opbrengstscan weet u precies hoeveel energie zonnepanelen bij u op het dak op zouden kunnen leveren. Er wordt in deze rekentool onder andere rekening gehouden met uw postcode en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Met zoveel zon in Haarlem valt een zeer hoog rendement te halen. Een investering in zonnepanelen levert hier 12,9% rendement. Dit betekent dat u binnen 7 jaar uw volledige investering al heeft terugverdiend en vanaf dat moment winst gaat maken. Houdt u uw geld liever op de bank? Bij een spaardeposito van 5 jaar ontvangt u op dit moment 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus een opbrengst van bijna het tienvoudige. Daarnaast draagt u ook nog bij aan een beter milieu. Investeren in zonnepanelen is dus absoluut een goede keus.

Live
Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Haarlem e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Haarlem en omgeving

In Haarlem en haar omgeving zijn zeer veel installateurs actief. Het is hierdoor moeilijk om een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden. Via onze pagina zoek-installateur vindt u installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen bij u in de buurt.

Zonnepanelen Haarlem op tennishal

Op een tennishal in Haarlem-west worden 1.350 panelen geplaatst en zullen deze panelen aan meer dan 200 huishoudens energie moeten gaan leveren. Coöperatie Duurzame Energie is de initiatiefnemer van dit project en is er al twee jaar mee bezig. Na geworsteld te hebben met onverwachte tegenvallers en onduidelijke regelgeving is het nu toch gelukt. Met 1.350 zonnepanelen wordt dit het grootste postcoderoosproject van Nederland.