Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Tilburg

Zonnepanelen-Tilburg

Situatie voor zonnepanelen Tilburg

2015 was een zeer zonnig jaar voor Tilburg. De zon scheen er 1920 uur dat jaar. 2015 is in heel Nederland een zonnig jaar geweest. Gemiddeld over een periode van 10 jaar schijnt de zon in Tilburg iets meer dan in de rest van Nederland. Een zonnesysteem dat met gemiddeld 12 zonnepanelen (3.300 WP) optimaal (d.w.z. gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) staat opgesteld, zal in Tilburg per jaar circa 2.870 kWh opleveren (factor 0,87). Met een gemiddeld zonnesysteem bent u bijna volledig zelfvoorzienend. Een gemiddeld huishouden verbruikt namelijk circa 3.360 kWh per jaar. Dit brengt de energierekening dus flink omlaag. Wat de opbrengst precies bij u thuis zou kunnen zijn, kunt u berekenen met onze tool gratis opbrengstscan. Hier wordt een persoonlijke berekening gemaakt met betrekking tot de hellingshoek van uw dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden.

Rendement op investering in zonnepanelen

Mocht u geld tot uw beschikking hebben om te investeren, dan is het verstandig om te kijken naar zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen in Tilburg levert een rendement van circa 11,6% en binnen 7 jaar heeft u uw aankoopbedrag terugverdiend. In vergelijking met een gemiddeld spaardeposito van 5 jaar is het aan te raden om te investeren in zonnepanelen (11,6% rendement tegenover 1,3% rente). Een goede bijkomstigheid is dat u wat betreft elektriciteitsverbruik praktisch CO2-neutraal bent.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Tilburg e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Tilburg en omgeving

In Tilburg en haar omgeving zijn er veel installateurs te vinden. Om tussen al die installateurs een ervaringsdeskundige op het gebied van zonnepanelen te vinden, is lastig. Op onze pagina zoek-installateur vindt u installateurs bij u in de buurt met veel kennis over zonnepanelen. Een aanrader om even naar te kijken.

10 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen Tilburg

De gemeente Tilburg heeft begin januari 2016 besloten 10 miljoen euro uit te trekken voor het plaatsen van zonnepanelen op 40 verschillende gebouwen. Onder andere de schouwburg, Hall of Fame, Ireen Wüst IJsbaan en de Udenhoutse sporthal De Roomley zullen worden bedekt met een laag zonnepanelen.
Door de Rijksoverheid is de zogenoemde SDE+-subsidie reeds toegezegd. De staat geeft Tilburg een bedrag tussen de 8,8 en 10,5 miljoen euro verdeeld over 15 jaar. In de zomer van 2015 zal duidelijk worden wanneer en door wie de zonnepanelen geplaatst gaan worden.