Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Breda

Zonnepanelen-Breda

Situatie voor Zonnepanelen Breda

Breda is in vergelijking tot de rest van Nederland een zonnige stad. De zon scheen er in 2015 maar liefst 1.930 uur. Een gemiddeld zonnesysteem van 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal staat opgesteld (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) zal in Breda circa 2.940 kWh per jaar opleveren (factor 0,90). Het gemiddelde energieverbruik per huishouden ligt op 3.360 kWh per jaar. Gemiddeld bent u dan voor bijna 90% zelfvoorzienend in uw energieverbruik en zult u uw energienota snel zien dalen. Wat uw dak u precies op kan leveren, kunt u bereken met onze gratis opbrengstscan. Hier wordt persoonlijk rekening gehouden met uw dakeigenschappen, zoals bijvoorbeeld de hellingshoek.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement van een gemiddeld zonnesysteem in Breda ligt op circa 12,0%. Dit houdt in dat u binnen 7 jaar uw volledige aankoopbedrag heeft terugverdiend. Wat voor rendement een dak met zonnepanelen bij u op kan leveren, hangt af van de exacte investering en situatie. Het is wel te stellen, indien u minimaal 7 jaar op dezelfde plek blijft wonen en u het geld tot uw beschikking heeft, dat het verstandig is om te investeren in zonnepanelen. Daarbij bent u ook nog praktisch CO2-neutraal.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Breda e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Breda en omgeving

Het is belangrijk om te kiezen voor een installateur met ervaring en expertise op het gebied van zonnepanelen. In Breda en haar omgeving zijn zeer veel installateurs te vinden. Via onze pagina zoek-installateur vindt u met behulp van uw postcode een ervaringsdeskundige bij u in de buurt.

Gemeente Breda helpt bedrijven bij aanschaf zonnepanelen

2016 – Wethouder Paul de Beer verstuurt brieven naar 1000 bedrijven waarin de gemeente aanbiedt om kosteloos subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen aan te vragen bij het Rijk. De gemeente hoop hiermee de bedrijven aan te zetten om zonnepanelen aan te schaffen. Breda streeft er namelijk naar om in 2044 volledig klimaatneutraal te zijn. Een erg belangrijke stap dus, vindt de gemeente.