Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Nederlanders volop aan de zonnepanelen

Zonnepanelen prestatiecheckDat Nederlanders het afgelopen jaar massaal zonnepanelen op hun daken leggen is geen groot nieuws. Als je om je heen kijkt zie je wekelijks nieuwe zonnepaneleninstallaties verschijnen.  Netbeheerder Stedin heeft nu ook cijfers bekend gemaakt. Afgelopen jaar hebben ruim 60.000 huishoudens zonnepanelen aangeschaft. Het gaat hierbij om een omzet van circa 300.000 miljoen euro.

En dat is opvallend, immers de subsidieregeling op zonnepanelen is sinds augustus 2013 afgeschaft. Daartegenover staat wel een BTW-regeling waardoor particulieren hun BTW op zonnepanelen en de installatie kunnen terug ontvangen.  Dit werkt stimulerend, maar is zeker niet de belangrijkste reden waarom men zonnepanelen interessant vindt. Belangrijkste reden is de lage rente op spaarrekeningen. Een investering in zonnepanelen levert veel meer rendement op. Percentages kunnen oplopen naar 7%. Dat is significant meer dan een rente van 1,2% die op de spaarrekening te ontvangen is.

Die trend blijft zich voorlopig nog wel even voortzetten. Rentes op spaarrekeningen zullen niet of nauwelijks gaan oplopen. Ook ligt het niet in de verwachting dat de BTW-regeling snel afgeschaft wordt, dit is immers voortgekomen uit een uitspraak van het Europese Hof, die is niet snel met een nieuwe wet te veranderen.  En dan hebben we het nog niet eens gehad over het energiebewustzijn. Die wordt jaarlijks sterker. Het aantal daken met zonnepanelen zal de komende jaren nog wel even toenemen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs