Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Maastricht

Zonnepanelen-MaastrichtSituatie voor Zonnepanelen Maastricht

De zuidelijkste hoofdstad van Nederland deed het in 2015 redelijk goed in het aantal zonuren. Met 1.860 zonuren in 2015 was het erg zonnig dat jaar. Gemiddeld over de afgelopen 10 jaar ligt het aantal zonuren in Maastricht iets onder het landelijk gemiddelde. Toch valt er nog heel veel energie te halen uit deze zon. Een standaard opstelling die optimaal staat opgesteld, dat wil zeggen 12 zonnepanelen (3.300 WP) onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, levert in Maastricht jaarlijks ca. 2.770 kWh op (factor 0,84). Een gemiddeld huishouden is hiermee al voor ruim 80% zelfvoorzienend in het elektriciteitsverbruik. Hoe dit precies uit zal vallen bij u thuis, kunt u zien middels onze gratis opbrengstscan. Deze rekentool houdt vervolgens rekening met onder andere uw locatie en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Uit een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. In Maastricht kunt u een rendement behalen van 11,1%. Dit houdt in dat u binnen 8 jaar de volledige investering heeft terugverdiend. Indien u direct geld tot uw beschikking heeft, is het dus een verstandige keus om te investeren in zonnepanelen. Mocht u niet direct geld beschikbaar hebben om te investeren, dan heeft de provincie Limburg de duurzaamheidslening voor u bedacht. De provincie Limburg wil zo huishoudens stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen aan hun woning. Tegen een laag rentepercentage krijgt u een lening waarvan het geld ten goede komt aan duurzaamheidsmaatregelen in en rondom uw woning. Hierdoor wordt de terugverdientijd iets langer, maar gaat u zelfs na die tijd besparen op uw kosten.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Maastricht e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Maastricht en omgeving

Als u besluit te gaan investeren in zonnepanelen, wilt u dat deze stevig op uw dak worden geplaatst. Ze moeten immers vele jaren op uw dak blijven liggen, ook tijdens hevige weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk een ervaren installateur te kiezen die de zonnepanelen stevig en zo optimaal mogelijk op uw dak plaatst. Het is helaas erg lastig om in het grote aanbod de ervaren installateurs eruit te filteren. Kijk daarom eens op onze pagina zoek-installateur, waar wij ervaren installateurs hebben geselecteerd bij u in de omgeving.