Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Leverancier Vereniging Eigen Huis failliet

Leverancier Eigen Huis FaillietDe leverancier van zonnepanelen voor het project 123-zonneenergie uit 2012 is failliet. Oskomera, één van de grootste leveranciers van zonnepanelen, heeft op 11 juni faillissement aangevraagd. Het is de vraag wat er met de garantieverplichtingen gebeurt aan circa 2500 huishoudens die via Vereniging Eigen Huis hun zonnepanelen bij Oskomera hebben aangekocht.

Oskomera uit Deurne werd gezien als één van de grootste leveranciers van zonnepanelen in Nederland. In 2012 wonnen zij de tender die was uitgeschreven door Vereniging Eigen Huis. Het gaf hen de kans om op grote schaal zonnepanelen te installeren bij huishoudens die zich via het collectief van Vereniging Eigen Huis hadden verenigd.

Op zonnepaneleninstallaties die door Oskomera zijn geleverd werden 2 garanties afgegeven: de garantie op de installatie en de fabrieksgarantie van de geleverde zonnepanelen en omvormer. De garantie op de installatie zal hoogstwaarschijnlijk bij het faillissement komen te vervallen, de fabrieksgarantie blijft in stand. Het is echter de vraag wat de fabrieksgarantie waard is als de consument zich zou moeten richten tot de Chinese fabrikanten die in Europa geen vertegenwoordiging hebben. Wellicht dat Vereniging Eigen Huis hier de komende weken meer helderheid over gaat geven.

De Oskomera Groep omvat naast de divisie zonnepanelen eveneens de divisies gevel- en staalbouw. Ook deze onderdelen zijn failliet waardoor in totaal 190 mensen op straat komen te staan.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs