Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Kosten van zonnepanelen

De kosten voor zonnepanelen zijn de laatste jaren stevig gedaald. Dit maakt daarom de investering in zonnepanelen erg aantrekkelijk. Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Wat zijn de kosten voor een goede zonnepanelen installatie? Hieronder een overzicht van waar de kosten voor zonnepanelen uit zijn opgebouwd.

Kosten zonnepanelen

Ten eerste heb je de aanschafkosten van de materialen. Hieronder vallen de aanschafkosten van zonnepanelen, omvormer, bekabeling en bevestigingsmaterialen.
Let hierbij goed op de kwaliteit van de zonnepanelen en omvormer. Goedkoop kan duurkoop zijn!
De kostenpost van zonnepanelen is meestal het grootst. En natuurlijk de kosten voor een omvormer is een kostenpost van formaat. De omvormer is een belangrijk onderdeel in het geheel. Ook hier moet je goed kijken naar de kwaliteit versus wat het kost. Zo zijn de kosten van onder andere de bekabeling, stekkers en bevestigingsmateriaal minder hoog. Een plat dak of veldopstelling is duurder dan voor een schuin dak opstelling van zonnepanelen.

Wil je weten wat de aanschafkosten van zonnepanelen voor jouw situatie zijn? Vraag dan de vrijblijvende opbrengstscan aan en vergelijk offertes!

Installatiekosten zonnepanelen

Ten tweede lichten we in dit onderdeel de installatiekosten toe. Als alle materialen zijn geselecteerd, dan moeten ze nog worden geïnstalleerd. Het installeren van zonnepanelen is vakwerk en vereist de nodige technische kennis. Installatiekosten kunnen sterk variëren. Kijk op deze pagina voor een marktscan van de kosten. Ik leg wel de nadruk op een goede installateur. Kennis en kunde voor zonnepanelen is belangrijk. Een goede installateur haalt net dat beetje extra opbrengst uit het systeem. Denk hierbij aan een goede dimensionering van het systeem. Bijvoorbeeld het goed aansluiten van de stekkers en bekabeling. Bespaar dus niet op een goede installateur!

Leveringskosten

Tot slot heb je nog de eventuele leveringskosten. Dit zijn de kosten die een leverancier in rekening kan brengen voor het leveren van de zonnepanelen installatie. Echter zitten deze kosten meestal verwerkt in de aanschafkosten. Tenzij je het zelf gaat aansluiten. Oftewel een doe het zelf pakket. In dat laatste geval worden er vaak wel leveringskosten gerekend.

Voor de aanschaf van zonnepanelen kun je ook even kijken naar de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland