Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Moeten gemeentes stoppen met inkoopacties?

collectiev_actie_gemeenteInstallatiebedrijven zijn een actie gestart tegen gemeentes die collectieve inkoopacties voor zonnepanelen opzetten. Ze geven aan dat de gemeentes hierdoor de markt frustreren.

Ruim 750 installatiebedrijven hebben een petitie ondertekend waarmee zij gemeentes willen ontmoedigen om collectieve inkoopacties op te zetten. Ze geven aan dat het principieel onjuist is dat de gemeente zich bemoeit met de markt. Hun reactie: ‘zijn straks keukens, dakkapellen of dubbel glas aan de beurt?’

Maar gemeentes hebben in zekere zin natuurlijk ook hun belang. Zij willen graag de gemeente duurzamer maken. Daarvoor hebben ze natuurlijk de bewoners nodig. Dat ze zich daarom bezig houden met zonnepanelen is in dat opzicht ook niet zo slecht.

Collectieve inkoopacties via gemeentes zijn voor de consument wel degelijk interessant. Het drukt immers de prijs en dat zorgt voor meer deelnemers. De deelnemer van het collectieve project dient zich echter wel af te vragen of de aangeboden kwaliteit wel toereikend is. Je dient hierbij rekening mee te houden met dat de gemeente niet in staat is om de kwaliteit te beoordelen. Denk dus niet, de gemeente heeft een leverancier gekozen, dan zal het wel goed zijn.

Laten we zeggen dat collectieve acties ook onderdeel zijn van de markt. Als een installatiebedrijf zich daarin wil begeven, dan is zij vrij om hieraan mee te doen. Maar om nu bij voorbaat petities op te zetten tegen collectieve inkoopacties? Installatiebedrijf, ga jezelf onderscheiden.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs