Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Ikea Hanergy zonnepanelen, beperkte keuze voor omvormer

Omvormer met trafoWie besluit om Hanergy zonnepanelen aan te gaan schaffen moet er rekening mee houden dat niet elke omvormer aan te sluiten is. En dat is een nadeel, je wilt immers een ruime keuze hebben en kiezen voor de omvormer met het hoogste rendement.

Hanergy zonnepanelen kunnen namelijk niet aangesloten worden op trafoloze omvormers. En trafoloze omvormers hebben de voorkeur. Ze hebben namelijk een hoger rendement en ze maken minder geluid. Dat is de reden waarom Ikea een beperkt aanbod van omvormers heeft.

Stel, je hebt een gemiddeld systeem van 3000 Wattpiek en de Ikea Hanergy zonnepanelen. Dan ben je aangewezen op de SMA 3000HF. Die levert 1,6% minder rendement dan zijn zusjes SMA 3000TL. Zie hier de vergelijking. De SMA 3000TL zou de omvormer zijn die je normaal gesproken voor zo’n installatie zou kiezen. De omvormer met trafo genereert ook veel meer geluid, die kan je niet meer in een zolderkamer ophangen.

Hanergy gaf ons bovendien aan dat haar panelen met frames altijd geaard moeten worden. Zou je dit niet doen, dan treedt versnelde degradatie (PID effect) op. Dit betekent dat het vermogen jaarlijks versneld minder wordt. Het aarden van zonnepanelen betekent extra werkzaamheden voor de installateur. En het liefst wil je de aarde niet door je huis hebben lopen, een blikseminslag wil je immer buiten houden. Ik ben benieuwd of de Hanergy installateur hiervoor een aarding langs de gevel laat lopen. Ik vermoed dat ik het antwoord wel weet.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.