Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Premier China: heffing zonnepanelen niet goed voor Europa

Premier China: heffing zonnepanelen niet goed voor Europa

heffing-zonnepanelenTijdens een toespraak in Zwitserland afgelopen zondag gaf de Chinese premier Li Keqiang aan dat de voorgenomen importheffing op zonnepanelen zowel China als Europa zal raken.  Hij sprak de verwachting uit dat de Europese consument eveneens geraakt zal worden. Hij vreest verder dat de heffing-zonnepanelen zal leiden tot verder protectionisme.

De Europese unie overweegt een importheffing op Chinese zonnepanelen te leggen van 47 tot 68%. De maatregel wordt genomen als antwoord op de oneigenlijke staatssteun die Chinese producenten ontvangen. Door deze steun is de productie van zonnepanelen in China in een aantal jaren verviervoudigd. De zonnepanelen zijn daardoor zó goedkoop geworden dat Europese producenten niet meer mee konden en veelal hun productie in Europa hebben moeten stoppen.

Eerder deze week uitte de branchevereniging UNETO-VNI kritiek op de voorgenomen importheffing op zonnepanelen. Volgens de vereniging zal de heffing-zonnepanelen leiden tot banenverlies in de sector.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs