Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Heffing op glas van zonnepanelen geen effect op prijs

Glas zonnepanelenDe Europese Unie heeft donderdag 28 november 2013 een heffing gelegd op glas dat wordt gebruikt voor zonnepanelen. Het gaat hier om glas dat door Europese fabrikanten van zonnepanelen wordt gebruikt. De zonnepanelen zelf blijven buiten de heffing.

Het leek er even op of de heffingsoorlog op zonnepanelen van afgelopen zomer tussen Europe en China zich weer oplaaide. De hele markt schrok weer op omdat de prijzen van zonnepanelen nog maar net gestabiliseerd waren. Een heffing op glas leek even op een nieuwe verhoging van de prijzen van zonnepanelen. Maar gelukkig ging het alleen om glas dat gebruikt wordt voor zonnepanelen. Dit is een betrekkelijk kleine markt. Deze wordt geschat op circa 200 miljoen Euro per jaar. Dat staat in schril contrast met de zonnepanelen markt welke geschat wordt op 25 miljard per jaar.

Desalniettemin moeten Europese fabrikanten van zonnepanelen rekening houden met een prijsverhoging van glas tussen 17,1 en 42,1%. De heffing is aangekondigd en gaat direct in. Het is een proef van 6 maanden waarna de regeling definitief kan worden. Ongetwijfeld zullen de Europese fabrikanten van zonnepanelen de nodige problemen gaan ondervinden. Omdat het aantal Europese fabrikanten beperkt is, zal de consument er weinig van merken.

De handelswijze van de Europese Unie is zeer dubieus te noemen. Substantiële heffingen die per direct ingaan leiden bij veel ondernemingen tot grote problemen. Plotsklaps verandert hun businessmodel, verdwijnt hun marktpositie of moeten ze overgaan tot reorganisaties. Voor ondernemingen in deze markt is het bijna onmogelijk om een langetermijnvisie te hanteren. Telkens weer zijn het de overheden die met subsidies of heffingen de markt op z’n grondvesten doet schudden.

Het zou tijd zijn indien de overheid zich afzijdig gaat houden van de markt van zonnepanelen. Stop met subsidies, stop eveneens met heffingen. Alleen dan kan de markt van zonnepanelen zich volwassen ontwikkelen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs