Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Heffing Chinese zonnepanelen van de baan

Zonnepanelen China importheffingHeffing Chinese zonnepanelen? Gelukkig is de ruzie tussen China en Europa over de Europese heffing op Chinese zonnepanelen eind juli 2013 bijgelegd.  China en Europa zijn tot een akkoord gekomen waarbij er een vriendschappelijke oplossing is gevonden voor de heffing Chinese zonnepanelen.

De EU dreigde eerder met een heffing op Chinese zonnepalen van wel 68%. Dit was het antwoord op de gesubsidieerde Chinese zonnepanelen door de Chinese overheid waardoor zonnepanelen tegen lage prijzen werden aangeboden.  Dit zou uiteindelijk ten koste zijn gegaan van Europese producenten.

Het antwoord van China kwam door te dreigen met eenzelfde heffing op de gesubsidieerde Europese wijnen.  Het begin van een handelsoorlog zou daarmee geboren zijn.

De uitkomst van het overleg tussen China
en Europa is dat heffing op Chinese zonnepanelen vervangen zal worden door de hantering van een minimumprijs voor Chinese zonnepanelen en een volume-omvang.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs