Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Ikea zonnepanelen van Hanergy

Hanergy-zonnepanelen-ikeaZonnepanelen bij Ikea? Zogenaamde Duits/Chinese Hanergy zonnepanelen. In eerste instantie denk je dan aan de zonnepanelen op het dak van de meubelgigant voor eigen gebruik. Maar nee, vanaf heden is Ikea begonnen met de verkoop van zonnepanelen.  Een stunt voor aandacht? Of is het voor u als consument echt interessant om daar uw installatie te kopen?

Hanergy zonnepanelen op basis van dunne film

Ikea biedt zonnepanelen aan van het merk Hanergy, een merk van zogenaamde ‘dunne film’ zonnepanelen .  Deze zonnepanelen hebben een andere techniek dan de gangbare zonnepanelen die in Nederland worden verkocht. Die werken namelijk op basis van poly- of mono zonnecellen. En daar zit een grote uitdaging voor Ikea. De dunne film zonnepanelen van Hanergy hebben namelijk circa 30% meer dakoppervlakte nodig om dezelfde opbrengst te halen als met de gangbare zonnepanelen. Voor Nederlandse daken kan dat een probleem zijn. De meeste mensen willen namelijk een optimale opbrengst uit hun vierkante meters dak. Onze daken zijn namelijk niet zo groot. De Hanergy zonnepanelen van Ikea vallen dan al snel af. En dat is helaas nog niet alles. Met Hanergy zonnepanelen heb je een beperkte keuze in omvormers. Je kan alleen kiezen uit de omvormers met een trafo. Die leveren een lager rendement en maken meer geluid.

Hanergy Zonnepanelen kan je het beste vergelijken met ander CIS zonnepanelen. Het Japanse merk Solar Frontier is hierbij een bekende speler. Wij hebben het grootste paneel van Hanergy even naast een zonnepaneel van Solar Frontier gelegd. Dan ziet u een mooie vergelijking. Hanergy doet het dan qua efficiency en capaciteit per oppervlakte minder. Zie hier de vergelijking Solar Frontier en Hanergy.

Dure zonnepanelen bij Ikea?

We hebben een proef op de som genomen en gekeken wat een installatie van pakweg 1500 WP.  Dat is een betrekkelijk kleine installatie. Bij Ikea gaan deze zonnepanelen inclusief omvormer en installatie € 3.200 kosten.  Ik val van mijn stoel. Ik ken Ikea als een voordelige meubelleverancier.  Als je deze zonnepanelen voordelig in de markt zou zetten dan mag dat niet meer dan € 2.900 kosten. En ook voor dunne film zonnepanelen is dit hoog aan de prijs.

Zijn dunne film zonnepanelen beter dan de gangbare zonnepanelen?

Veel verkopers van dunne film zonnepanelen geven aan dat deze 10% meer rendement zouden hebben. Dat is een mooi verhaal, maar het grootste testinstituut van de wereld (Photon) heeft hier (nog) geen testresultaten van. Ook elders hebben we hier nog niets van vernomen. We moeten daarom oppassen met dergelijke beweringen.

Ikea zonnepanelen, een té positieve prognose?

Bij de aangeboden installatie van 1500WP geeft Ikea aan dat hiermee 1450 Kilowattuur per jaar opgewekt kan worden. Dat is veel te positief en zou je alleen onder optimale omstandigheden kunnen halen (precies op zuiden, ideale hellingshoek zonder schaduw). Een partij als Ikea zou dat eigenlijk niet mogen zeggen. Maar we zien in praktijk dat veel installateurs allerlei positieve schattingen van de daken schreeuwen. Met onze terugverdientijd-berekenen-tool kan je precies zien hoeveel kWh je zonnepanelen gaan opbrengen. Vergeet de mooie beloftes.

Geeft Ikea mij het juiste gevoel voor een 25-jarige investering

Ik kom zelf regelmatig bij Ikea. Leuke verrassende winkel, gunstig geprijsd. Maar als ik iets wil kopen voor de lange termijn, dan vind ik de Ikea-spullen kwalitatief niet goed genoeg. Heeft u wel eens glazen gekocht bij Ikea? Binnen een half jaar breken de stukjes er spontaan van af. Ga ik met dat idee mijn zonnepanelen bij Ikea kopen?  Ik denk het niet. Ikea mag best mijn huis een beetje opleuken, maar mijn cv-ketel laat ik lekker in onderhoud bij de installateur, zo ook mijn zonnepanelen. Mijn meubeltjes mogen over 10 jaar best uit elkaar vallen, maar mijn zonnepanelen moeten dan echt nog zeker 15 jaar meegaan.

Gaan zonnepanelen van Ikea succesvol worden?

Ikea zou er verstandig aan doen om naast de dunne film zonnepanelen ook de gangbare poly zonnepanelen in haar assortiment op te nemen. Want voor de Ikea Hanergy zonnepanelen heb je veel meer dakoppervlakte nodig. Bovendien zouden ze iets met de prijs moeten doen om aan de onderkant van de markt mee te dingen. Dan zou Ikea met haar enorme kracht best eens een stevige concurrent van installateurs kunnen gaan worden. Maar voorlopig zien wij dit nog niet gebeuren. Helemaal nu Ikea Zwolle gekozen heeft voor zonnepanelen van de concurrent.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.