Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen-Nijmegen

Situatie voor Zonnepanelen Nijmegen

In Nijmegen schijnt de zon iets minder dan gemiddeld in Nederland. In het zonnige 2015 scheen de zon circa 1.810 uur in Nijmegen. Een gemiddelde optimale opstelling van 12 zonnepanelen (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, 3.300 WP) zal in Nijmegen per jaar ongeveer 2800 kWh opleveren (factor 0,85). Per jaar verbruikt een gemiddeld huishouden circa 3.360 kWh (Nibud 2016). Gemiddeld genomen zijn huishoudens die hebben geïnvesteerd in zonnepanelen dus voor bijna 85% zelfvoorzienend in energieverbruik. Bent u benieuwd hoeveel energie uw dak op zou kunnen leveren? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Deze tool berekent uw persoonlijke opbrengst, rendement en terugverdientijd, gebaseerd op onder andere uw postcode en dakeigenschappen.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement op zonnepanelen in Nijmegen ligt rond de 11,3%. Met dit rendement verdient u uw investering binnen 8 jaar volledig terug en zult u vanaf dan alleen maar winst blijven maken. Hoe het rendement precies voor u uit zal vallen, hangt af van de exacte situatie en investering. Wilt u liever uw geld vastzetten op een spaardeposito, dan ontvangt u zo’n 1,3% rente. Een investering in zonnepanelen levert dus bijna 10 maal zoveel rendement op. Daarnaast bent u ook nog eens praktisch CO2-neutraal.

Live
Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Nijmegen e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Nijmegen en omgeving

In Nijmegen en haar omgeving zijn veel installateurs te vinden, niet alleen op het gebied van zonnepanelen. Het is lastig om te weten welke installateur ervaren is op het gebied van het plaatsen van zonnepanelen. Kijk daarom op onze pagina zoek-installateur. Hier vindt u gespecialiseerde installateurs in zonnepanelen in uw omgeving.

50.000 zonnepanelen op sociale huurwoningen

In 2020 moet een kwart van de sociale huurwoningen in Nijmegen voorzien zijn van zonnepanelen, zo vindt de fractie van D66. Dit houdt in dat er in de komende jaren 50.000 zonnepanelen geplaats zullen moeten worden. D66 wil dit mogelijk maken door een zonnecoöperatie op te richten die werkt zonder winstoogmerk. Deze plaatst vervolgens de panelen en verhuurt deze aan de huurders van de sociale huurwoningen. De gemeente moet alleen garant staan voor het plaatsen van de panelen, het rendement zal ervoor zorgen dat de investering wordt terugverdiend. Een win-winsituatie vindt de partij: Er wordt niet alleen bijgedragen aan een beter milieu, ook de huurders gaan erop vooruit. Zonnestroom is goedkoper dan grijze stroom en de energienota zal dus flink omlaag gaan.