Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Gamma in de zonnepanelen, of toch niet?

Gamma_zonnepanelenEindelijk gaat Gamma in de zonnepanelen. Tenminste, dat beweert Gamma op haar website. En het past natuurlijk uitstekend  in hun winkelprofiel, want  doe ’t zelvers plaatsen steeds vaker zonnepanelen. Dus ik ga naar de website van Gamma en verwacht dat ik daar gewoon losse zonnepanelen, een omvormer en bevestigingsmateriaal kan kopen. Maar wat schetst mijn verbazing, ik word doorverwezen naar de website van Essent.  En daar kan ik alleen via een adviesgesprek mijn zonnepanelen aanschaffen. Niks losse zonnepanelen, niks zelf monteren.

Is dit nu een gemiste kans voor Gamma? Of zijn er andere redenen om de doe ’t zelver van zonnepanelen niet te bedienen?

Gamma heeft de kennis niet van zonnepanelen

Allerereerst, Gamma is eigenlijk gewoon een dozen-schuiver. Ze kunnen uitstekend producten op de plank leggen en die via allerlei retailtechnieken aan de man brengen. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als een klant aan een Gamma-medewerker van 16 jaar vraagt hoe hij zonnepanelen moet aansluiten en hoe het afgezekerd moet worden. En dan heb ik het nog niet eens over het aantal zonnepanelen dat geplaatst zou kunnen worden en wat het dan in kilowatturen gaat opleveren. Gamma zal dan het antwoord schuldig blijven

Gamma is hoge marges gewend, dat is met zonnepanelen onhaalbaar

De zonnepanelenmarkt is zeer competitief. Marges van 15% zijn vrij normaal. Een organisatie als Gamma is gewend om te werken met marges van 40 tot 50%. En dat is logisch, want anders kan zij nooit met acties als ‘10% korting op het hele assortiment’ kunnen doen. Zou zij diezelfde marges voor zonnepanelen gaan toepassen dan prijst Gamma  zich vanzelf uit de markt. Zonnepanelen worden dan voor Gamma onhaalbaar.

En daarom zal Gamma zich nooit zelf gaan richten op zonnepanelen. Het risico is veel te groot om met zulke lage marges de hele zaak op te tuigen met de wetenschap dat zij nooit kan opboxen tegen de échte zonnepanelen-leveranciers. Ze breiden de winkel liever uit met branchevreemde producten waar ze geen advies en service bij te hoeven verlenen.

En zodoende kwam ik afgelopen weekend nog met skisokken uit een Gammawinkel lopen. Hebben ze me toch weer verleid.

 

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs