Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Einde 6% BTW op arbeid bij plaatsing zonnepanelen

BTW-zonnepanelen_smallVanaf 1 juli 2015 eindigt het 6%-BTW-tarief op arbeid bij de plaatsing van zonnepanelen. Daardoor gaat de prijs van een installatie omhoog. Maar omdat je als particulier de BTW kan terugvorderen bij de fiscus, blijft de netto-investering ongewijzigd.

De datum waarop de zonnepanelen worden geplaatst is bepalend voor de BTW op het arbeidsloon. Laat je jouw zonnepanelen nog vóór 1 juli plaatsen, dan mag de installateur 6% BTW over het arbeidsloon in rekening brengen. Vanaf 1 juli gaat het om 21% BTW. Dus niet de datum van het koopcontract of de factuur is van belang, maar de datum waarop de plaatsing wordt uitgevoerd.

Gelukkig kennen we de regeling voor de teruggave van BTW. Dit betekent dat je je als ondernemer kunt inschrijven, je levert immers stroom aan het net. Alle BTW op de investering ontvang je dan terug.  Veel particulieren zullen zich dus weinig zorgen maken over de beëindiging van het 6% BTW-tarief.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs