Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Importheffing met 6% omhoog: zonnepanelen duurder

Zonnepanelen 6% duurderPer 1 april verhoogt de Europese commissie de importheffing van Chinese zonnepanelen van EUR 0,53 naar EUR 0,56 per Wattpiek. Dit betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat alle zonnepanelen 6% duurder worden.

Nog altijd worden de prijzen van zonnepanelen gedomineerd door Chinese zonnepanelen. De prijsstijging veroorzaakt door de nieuwe importheffing zal ervoor zorgen dat alle zonnepanelen 6% duurder worden.

Zo hebben ook al enkele Duitse fabrikanten aangegeven dat zij hun zonnepanelen duurder maken. Zij schermen daarbij met de duurdere dollar. Halffabricaten en grondstoffen worden immers in dollars ingekocht. Maar marktprijzen zijn daarbij minstens zo belangrijk. Als Chinese zonnepanelen opeens duurder worden dan zullen de Europese fabrikanten niet nalaten om met de prijs mee te gaan.

Door deze maatregel van de Europese Unie is er in korte tijd al een beschikbaarheidsprobleem ontstaan. De groothandel houdt zijn voorraad liever nog even vast tot na 1 april. Dan kunnen de prijzen zonder al te veel problemen met 6% verhoogd worden. Installateurs geven aan dat met name zwarte zonnepanelen op dit moment al lastig verkrijgbaar zijn. Zonnepanelen worden liever duurder verkocht.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs