Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Dreigend tekort aan zonnepanelenmonteurs

Solar panel installationEr dreigt een tekort aan zonnepanelenmonteurs.  De vraag groeit sneller dan het aanbod. Grote installateurs geven inmiddels aan dat het lastig is om bekwame installateurs te vinden.

Voor het plaatsen van een gemiddelde installatie van 15 zonnepanelen zijn circa 16 manuren nodig. In die tijd worden de zonnepanelen op het dak gelegd, omvormer opgehangen, bedrading gelegd en de meterkast aangepast. Dit vereist een aantal disciplines.

Voor de dakwerkzaamheden is meestal een medewerker nodig met een VCA-certificaat. Dit geeft aan dat de medewerker bekend is met de geldende veiligheidsnormen. Voor de aanpassing aan de meterkast is een basisopleiding elektromonteur vereist. Deze werkzaamheden mogen dus niet door elke bouwvakker uitgevoerd worden.

Het ligt in de verwachting dat de vraag naar zonnepanelen blijft groeien. De prijzen zijn immers stabiel en terugverdientijden van 7 tot 9 jaar zijn eenvoudig te realiseren. De vraag naar vakbekwame zonnepaneleninstallateurs zal dus nog wel even blijven groeien.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs