Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Vochtproblemen bij Chinese zonnepanelen

Chinese_zonnepanelenHet Friese installatiebedrijf Zonderland vervangt 1850 zonnepanelen vanwege vochtproblemen onder het glas. De zonnepanelen zijn van het Chinese merk Risun.

Hoogstwaarschijnlijk had het installatiebureau in 2013 gekozen voor dit Chinese merk zonnepanelen vanwege een interessante inkoopprijs.  Aangezien aan het zonnepaneel een TÜV- en CE-label hangen, lijkt het een goed zonnepaneel. Echter de schijn bedriegt. Het TÜV-  en de CE-label zeggen alleen iets over de veiligheid van het zonnepaneel en helaas niets over het rendement en de duurzaamheid. Zodoende nam het installatiebureau de nodige risico’s.

Zonnepanelen.net wijst de consument al jaren op dit risico. Koop geen goedkope Chinese zonnepanelen die nergens in testresultaten terug te vinden zijn. Koop ook geen zonnepanelen van een fabrikant die pas enkele jaren ervaring heeft. Een fabrikant als Risun die sinds 2008 produceert kan nauwelijks garanties voor de lange termijn afgeven. Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat juist dit merk zonnepaneel gebreken vertoont.

De kopers van deze zonnepanelen hebben overigens nog het geluk dat de installateur nog bestaat en zij netjes haar garantieverplichtingen gaat nakomen. Had de installateur niet meer bestaan dan hadden de kopers zich tot Risun in China moeten richten om de fabrikant aan te spreken op haar garantieverplichtingen. Je moet van goeden huize komen om de Chinese fabrikant vervolgens in beweging te laten komen.

Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat de aankoop van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen zeer belangrijk is.  Koop een merk zonnepaneel dat goed uit testresultaten komt. Koop bovendien zonnepanelen van een fabrikant die haar garantieverplichtingen vanuit Europa uitvoert, dat voorkomt situaties dat je je tot China moet richten.

Zonnepanelen.net publiceert op haar website een top 5 van problemen die wij regelmatig tegenkomen. Van de technische problemen staat het vochtprobleem met stip op nummer 1.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs