Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Bouwmarkten starten met zonnepanelen

Zonnepanelen in de bouwmarkt

De grootste bouwmarkt van Duitsland is als eerste gestart met de verkoop van zonnepanelen. Bouwmarkt OBI heeft ervoor gekozen om zonnepanelen prominent in

haar assortiment op te nemen. OBI biedt niet alleen de zonnepanelen voor de doe-‘t-zelf-klant, ze verzorgen de gehele installatie.

Al eerder waren er bouwmarkten die zonnepanelen als bij-produkt verkochten. Echter waren zij nooit in staat om de installatie erbij aan te beiden. En zodoende was de klanttevredenheid altijd betrekkelijk laag.  Veel klanten hadden negatieve ervaring met het zelf plaatsen van zonnepanelen. Het duurde lang en was complex.

Bouwmarkt OBI biedt nu vanuit 25 bouwmarkten de gehele installatie aan, inclusief plaatsing. Voor 18 zonnepanelen met een capaciteit van 4,5 kW van het merk Q-Cells, een omvormer en bijbehorende montage vraagt de bouwmarkt EUR 10.999,-. Aan de kwaliteit zal het niet liggen, Q-Cells is een uitstekend merk hefet goede resultaten bij verschillende testen. De prijs is echter buitensporig hoog. Normaal mag een installatie met een deregelijke capaciteit niet meer dan EUR 8.000,- kosten. Wellicht probeert OBI dezelfde winstmarges op de zonnepanelen te hanteren als hun overige producten, maar ze zullen er vrij snel achter gaan komen dat OBI zicht dan uit de markt prijst.

Het is een kwestie van tijd voordat bouwmarkten in Nederland gaan starten met de verkoop van zonnepanelen. Het is alleen de vraag of zij mee kunnen met de prijs. Bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Karwij en Formido zijn veelal hoge marges gewend. Als zij die marges op zonnepanelen gaan hanteren zal het twijfelachtig zijn of zij met zonnepanelen voet aan de grond kunnen krijgen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs